Bőr és szépségápolás

Az argánolaj az argánfa gyümölcséből kinyert anyag, amely Marokkóban terem. Az argánfa körülbelül 150-200 évig is elél, de csak 30-50 éves korától kezd el gyümölcsöt hozni. Mivel ma a fa már csak egy korlátozott területen belül növekszik, az argánolaj is elég ritkának és drágának számít.

argan-kecske

Mi köze van hozzá a kecskéknek?

A marokkói hegyi kecske az argánfa gyümölcsét fogyasztja. A kecskék szó szerint képesek a fára mászni egy-egy bogyóért. Néha akár tíz vagy még több kecske is lehet egy időben a fán. A fa pedig, ami 35 méteres megnőhet, elbír ennyi kecskét, viszont a kecskék miatt az argánolaj még ritkább, hiszen sok esetben az alapanyagot az állatok “lelegelik”. Az argánolaj azonban a kecskék számára emészthetetlen, így sok gyártó az állatok ürülékéből szedi ki a magokat, majd azokat alapos fertőtlenítés és tisztítás után dolgozzák fel, és sok esetben így késül az argánolaj.

Az argánolaj mint élelmiszer

Az argánolaj egy diós ízű olaj, amellyel kiválóan meg lehet locsolni a salátákat, a kenyerekre mártást készíthetünk belőle, illetve nagyon sok ételhez fel lehet használni. Érdemes tehát az argánolajjal bátran kísérletezni. A bárány tagine, az amlou, a kömény leves, a marokkói vegetáriánus tagine hagyományosan argánolajból készül.

Az argánolaj a szépségápolásban

Az argánolaj fontos összetevője a szépségápolási termékeknek, mivel nagyon hatékonyan módon tudja visszaállítani a haj, a bőr, a köröm és az egész test bőrének egészségét. Nézzük is meg hogyan teszi mindezt!

Haj: Az argánolaj egy nagyszerű termék, ha a göndör hajunk kócokba áll, mivel ez képes kisimítani a hajvégeket és hatékonyan kezeli a durva, száraz hajat is. Ezenfelül az argánolaj fényessé és simává teszi hajat. Egész évben használhatjuk a hajon nedvesen és szárazon is egyaránt.

Fejbőr: Az argánolaj szintén jó megoldást jelenthet, ha száraz a fejbőrünk. Ilyenkor a fejbőrt érdemes átkenni argánolajjal, amit egy vattával itattunk fel.

Arc: Az argánolajat lehet, hogy elsőre ijesztő tisztán az arcon használni, de nem kell félnünk, hiszen ez az anyag hatékonyan kezeli a különféle bőrhibákat is.

Argánolaj vásárlás

MM Gold Argán olaj 50ml100% Argánolaj

MM Gold Argán olaj 50ml 100% Argánolaj

Tápláló kincs a bőrnek a marokkói argánolaj. Éppen csak kevés kell belőle mind krémekbe mind hajápolóba; hajvégekre is szuper pakolás készíthető vele.

Ár: 2995 Ft
Megnézem

MediNatural argán olaj20 ml

MediNatural argán olaj 20 ml

Az argánolaj a legjobb választás egy NŐ számára, ami rendkívül sokféleképpen felhasználható, a bőr sugárzó, a haj pedig fényes lesz tőle.

Ár: 2095 Ft
Megnézem
Vélemények (1)