Kérdések - Válaszok

Miért jó az argánolaj a bőrömre?

A következőkben néhány izgalmas kérdést válaszolunk meg az argánolajjal kapcsolatban.

Az argánolaj gazdag kombinációját tartalmazza az antioxidánsoknak, esszenciális zsírsavaknak és az E-vitaminnak, így képes megakadályozni a szabad gyökök káros hatásait, segít a bőr megvédésében, illetve elősegíti az egészséges sejtek megújulását is. Ezenfelül az argánolaj segít megőrizni a meglévő kollagént és ösztönzi a kollagéntermelődést is. Az argánolajban található sírsavak gyulladásgátló tulajdonságokkal bírnak, így képesek z egészséges bőrsejteket is megvédeni és azokat jól hidratáltan tartani.

arganolaj-egeszsegesbor

Mikor kell alkalmazni az argánolajat a bőrömön?

A kutatók azt mondják, hogy az argánolajat bőrön bármikor lehet alkalmazni, akkor is, ha meg szeretnénk előzni a károkat, a bőrhibákat és a bőrbetegségeket, illetve akkor is, ha kezelni szeretnénk ezeket.

Használhatom az argánolajat akkor is, ha zsíros a bőröm?

Az orvosok szerint az embereknek, akiknek zsíros a bőrük, csak óvatosan szabad használniuk az olaj alapú termékeket, így az argánolajat is. Nehéz érzést eredményezhet a bőrön, illetve ösztönözheti a pattanások kialakulását is, ha arra hajlamosak vagyunk.

Hogyan kell használni a 100 %-os argánolajat?

Az argánolaj koncentrált formulája olyan sűrű, hogy csak nagyon kis mennyiségben kell használni, sőt esetenként ajánlott hígítani is. A hajunkra elegendő egy-két csepp, amit a tenyerünkön eloszlatunk és úgy használjuk, míg a hajtöveknél ennél még kevesebbet is használhatunk. A bőrre is elég egy-két csepp, amit addig kell dörzsölni, amíg az teljesen fel nem szívódik.

A haj és a bőr mellett máshol is használhatom az argánolajat?

A kutatók szerint az argánolaj hatékonyan orvosolja a száraz és viszkető fejbőrt is. Ha durva a körömágybőrünk vagy törékeny a körmünk, akkor is lehet használni az argánolajat.

Argánolaj vásárlás

MediNatural argán olaj20 ml

MediNatural argán olaj 20 ml

Az argánolaj a legjobb választás egy NŐ számára, ami rendkívül sokféleképpen felhasználható, a bőr sugárzó, a haj pedig fényes lesz tőle.

Ár: 2095 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!